Copiii sunt asemenea unor mici exploratori care învață prin joacă. Joaca este pentru cei mici o oportunitate de a se dezvolta și de a exersa noi abilități în propriul ritm. Jucăriile și obiectele pe care copilul le are la dispoziție în perioada de creștere îi pot influența dezvoltarea într-o mare măsură. Deși poate părea că alegerea jucăriilor pentru copiii ar trebui să fie ușoară, opțiunile care există pe piață pot deveni copleșitoare. Când părinții intră într-un magazin de jucării astăzi, pot observa cu ușurință o varietate de opțiuni. Dificultatea apare atunci când părintele nu știe ce jucărie ar fi cea mai potrivită pentru copilul său, mai ales când acesta se află în primele luni de viață.
Până la vârsta de un an, cele mai ideale jucării pentru copiii sunt cele care îmbină partea distractivă cu cea practică. Iată câteva idei de jucării care reunesc utilul cu plăcutul, ideale pentru copiii de până într-un an.
Jucăriile pentru dentiție și rolul lor
Primele jucării alese sunt la fel de importante ca primele evenimente din viața celor mici: primul dinte, primii pași, primele culori și forme învățate.
Dentiția bebelușului începe, de obicei, undeva între patru și șapte luni. Cei doi dinți din față (incisivii centrali), fie superiori, fie inferiori, apar de obicei primii, urmați de dinții din față opuși, motiv pentru care este înțelept ca părinții să investească în jucării de dentiție. Aceste jucării pot ajuta în reducerea durerilor de gingii, provocate de apariția dinților, le pot distrage atenția celor mici având culori și forme interesante, îmbinând astfel utilul cu plăcutul. Cele mai bune jucării de dentiție pentru bebeluși, conform AAP, ar trebui să fie reci la atingere și rezistente la mestecat. Compania daneză MUSHIE a reinventat aceste jucării, lansând pe piață câteva modele moderne, practice și ingenioase.
Jucăria de denție ball de la MUSHIE este o variantă practică, sigură și interesantă pentru copiii cărora le cresc dinții. Este confecționată din silicon 100% non-toxic, alimentar (fără BPA) și este concepută pentru a fi ușor de prins în mânuțe de cel mic. Jucăria ball pentru dentiție are un design geometric ce stimulează creativitatea, astfel cel mic va fi atras de această jucărie, iar durerea dentară va fi ca și uitată odată ce el va începe să se joace cu aceasta. Culorile jucăriei sunt plăcute, pastelate și atractive vizual.
Jucăria de dentiție Rainbow de la MUSHIE este o altă opțiune ingenioasă pentru cei mici. Încă din numele acestui produs ne putem da seama de asocierea simpatică a acesteia cu forma curcubeului. Această formă de curcubeu este practică deoarece reproduce și forma unei felii, iar cel mic o va putea cuprinde natural în mână și o va mușca instinctiv, asemenea unei felii de mâncare. Materialul din care este confecționată jucăria de dentiție Rainbow este 100% non-toxic și fără BPA. Jucăria reduce durerile gingivale, este atractivă din punct de vedere al nuanțelor alese și poate fi introdusă în rutina celui mic de la primele semne de dureri ale gingiilor.
Inelele BIBS flexibile - la ce sunt utile?
Inelele flexibile BIBS sunt concepute ca un produs multifuncțional. Acestea pot fi folosite într-o multitudine de posibilități. Sunt realizate din polipropilenă, fără BPA, deci copii se pot juca cu ele și sunt sigure în caz că le vor mușca ușor cu dinții. Inelele se pot agăța sub formă de lanț la cărucior sau la pătuț. Inelele flexibile BIBS vin în set de cinci bucăți și se pot folosi, de asemenea, și pe post de clemă pentru a agăța muselina de cărucior sau pentru a prinde orice alt accesoriu pe care trebuie să-l ai rapid la îndemână pentru micuțul tău.
Jucăriile pentru dezvoltare - de la ce vârstă le introducem în rutina celor mici?
În primul an de viață, joaca se bazează pe explorare. Bebelușii își folosesc cele cinci simțuri pentru a învăța despre lumea nouă și interesantă din jurul lor. Atunci când bebelușul dumneavoastră își dezvoltă noi abilități motorii, jocul devine mai coordonat și mai complex. De exemplu în jurul vârstei de 4 luni, bebelușii încep să fie atrași singuri de diverse obiecte și manifestă dorința de a le apuca. La 6 sau 7 luni, încep să deprindă abilitatea de a transfera obiectele între mâna stângă și mâna dreaptă fără ajutor. În jurul vârstei de 9 luni bebelușii reușesc mai ușor să apuce obiecte mai mici, să le ridice și să le mute, obiecte precum cuburile, adecvate vârstei. Bebelușii sunt atrași de imagini, culori, forme și lumini. Le place să dezmembreze, să recompună și să construiască. Alegeți jucării care îi vor stimula copilului dumneavoastră creativitatea și îi vor dezvolta abilitățile, de exemplu, inelele de stivuite sau jucăriile de dezvoltare de la MUSHIE.
Inelele și cupele de stivuire de la MUSHIE sunt fabricate din plastic 100% non-toxic, fără BPA. Acestea sunt distractive și atractive pentru cei mici. Ei pot învăța prin joacă cum să deosebească diferite mărimi între ele, să observe culorile și, de asemenea, îi ajută să-și dezvolte organizarea și abilitățile motorii. Designul și culorile pastelate aduc un plus de eleganță, astfel jucăriile pot sta împăștiate în spațiul de joacă fără să iasă în evidență și să deranjeze ambientul prin culorile stridente pe care le au alte mărci de jucării. Aceste inele de stivuire și cupe de stivuire de la MUSHIE sunt recomandate copiilor cu vărsta de peste 6 luni.
Celor mici le place să se joace, iar părinții doresc ca micuții lor să fie fericiți. Este important ca abilitățile copiilor să fie dezvoltate la vârsta potrivită, cu jucării adaptate vârstei lor. Colecția de la MUSHIE îmbină și de această dată utilul cu plăcutul, rezultând produse indispensabile din rutina de creștere a copiilor.