Îngrijirea bebelușului – ce trebuie să luăm în considerare și care sunt cele mai bune produse

Îngrijirea bebelușului – ce trebuie să luăm în considerare și care sunt cele mai bune produse

   Încă din primele momente ale vieții bebelușului, sarcina principală a părinților este să urmărească o mulțime de factori privitori la îngrijirea lui. Este un demers constant, și copilul are nevoie de atenție susținută din partea părinților pentru a se putea dezvolta cât mai bine. Nu este ușor să fii atent simultan la toate aceste aspecte – sunt multe lucruri de luat în seamă, de la alimentație și produse de igienă până la dezvoltarea armonioasă și crearea unor obiceiuri sănătoase; este dificil în cazul acesta de ales produsul potrivit și este nevoie de o sursă de informare cât mai bună. Am pregătit un articol în care ne oprim asupra trei aspecte foarte importante ale îngrijirii: dinții, părul și unghiile copilașului. Haideți să descoperim împreună cele mai bune produse pentru micuții noștri!

 

Cuprins:

  1. Îngrijirea dinților – seturile de periuțe de dinți de la Mushie
  2. Produsele pentru păr de la Bachca
  3. Forfecuța și gențile pentru cosmetice de la Bachca

 

   Îngrijirea dinților și primii pași pentru dezvoltarea unui obicei sănătos

   Procesul de dentiție primară începe între vârsta de 4 și 6 luni, urmând să se finalizeze aproximativ la vârsta de trei ani, când copilul are cei 20 de dinți de lapte. Acești dinți sunt foarte importanți, întrucât vor menține spațiul pentru dinții definitivi. O îngrijire temeinică este necesară, și este recomandat să începeți periajul dentar încă din primele stagii ale dentiției primare. Astfel se previn cariile (care pot apărea deja de la vârsta de un an, rezultând în predispunerea la o miriadă de probleme dentare) și problemele gingivale.

   Dar cum alegem o periuță potrivită?

   În primul rând, periajul dentar trebuie să fie un obicei pe care să îl poată învăța și copilașul cât mai ușor; de aceea este recomandat să se înceapă treptat, într-un mod cât mai puțin deranjant pentru bebeluș (spre exemplu odată cu băița), cu o periuță de silicon cu perișori moi. Pentru că vrem ca periajul dentar să devină un obicei zilnic al copilului, este important ca la început să fie introdus într-un mod cât mai plăcut pentru el.

   Periuțele de dinți de silicon de la Mushie se pun pe deget, și sunt foarte ușor de utilizat, mai întâi pentru masarea gingivală (cu cât mai multă grijă), și ulterior pentru a peria dinții la începutul procesului de dentiție primară. Perii sunt extrem de moi, pentru confortul și siguranța bebelușului, și cel mai important, sunt create din materiale non-toxice: fără BPA, dintr-un silicon de uz alimentar. Siliconul alimentar are o mulțime de beneficii: este rezistent, nu se degradează la temperaturi mari și nu se deteriorează; este non-toxic și inodor, și nu conține BPA, latex, plumb sau ftalați.

   Periuțele se pot folosi extrem de ușor, urmând trei pași simpli:

  1. Mai întâi curățați gingiile bebelușului cu un prosopel curat și moale. Faceți asta fără să aplicați presiune, cu blândețe, și nu neglijați zona din spatele buzelor. Astfel se va reduce acumularea de bacterii.
  2. Umeziți periuța de dinți cu apă caldă
  3. Utilizați o cantitate mică de pastă de dinți, aproximativ de dimensiunea unui bob de mazăre

Periuțele de dinți de la Mushie sunt ambalate în seturi de câte două, una pentru periat și cealaltă pentru copilaș – primul pas către învățare se face prin a-i stârni curiozitatea!

   Îngrijirea părului

   Un alt aspect important al îngrijirii copilașului (am putea spune un alt capitol, de sine stătător, întrucât sunt mulți factori de luat în calcul) este părul. Scalpul bebelușului este sensibil la această vârstă, deci este bine să căutăm produse de calitate, create special pentru a oferi protecție și a facilita dezvoltarea cât mai sănătoasă a părului.

   Pe lângă toate activitățile care țin de partea de igienă, un alt element important al întreținerii unui păr sănătos este pieptănarea, deoarece stimulează porii scalpului, încurajează creșterea părului și reglează producția de sebum. În general nu trebuie să vă faceți griji, nu este dificil să îngrijiți părul copilului, dar este bine să vă asigurați că instrumentele folosite sunt potrivite.

   Periile de păr de la Bachca oferă atât un design simplu și elegant, cât și protecția părului și a scalpului. Sunt realizate din lemn natural și păr de mistreț 100%, potrivit pentru toate tipurile de păr ale bebelușilor. Se pot curăța ușor, cu o mică doză de șampon și apă, după care se lasă la uscat pe un prosop curat. Le puteți achiziționa în set cu un pieptene de lemn perfect pentru descâlcirea blânda a părului creț sau ondulat. Seturile sunt disponibile în două culori – albastru și roz, în funcție de preferință.

   Alte produse de cosmetică

   Nu în cele din urmă, un alt punct de oprire pe traseul îngrijirii copilașului sunt unghiile. Acest proces poate fi destul de stresant pentru părinți, fiind nevoie de multă atenție pentru a nu răni bebelușul tăind prea adânc. De aceea, un punct bun de început ar fi să găsiți o foarfecă cu lamă curbată, al cărei design a fost gândit special pentru protecția în timpul tăierii unghiilor. Foarfeca de unghii de la Bachca este rezistentă la apă, fabricată din oțel inoxidabil și durabilă. Forfecuța este exact ceea ce aveți nevoie pentru îngrijirea unghiuțelor bebelușului dumneavoastră. Eliminați riscurile cu această foarfecă cu lamă curbată, ce oferă precizie și siguranță; transformați astfel un moment potențial stresant într-o altă ocazie de apropiere!

   Și pentru a putea ține toate aceste instrumente ordonate într-un singur loc accesibil și la îndemână, geanta pentru cosmetice de la Bachca este ideală. Elegantă, cu un design minimalist, disponibilă pe roz sau verde, gentuța este realizată dintr-o pânză groasă de bumbac, căptușită pe interior astfel încât să fie ușor de curățat, este încăpătoare și echipată cu un buzunar interior și un mâner mic de prindere.

   Nu este ușor să găsești timp și pentru ordine când îți dedici timpul creșterii unui mic om, așa că de ce să nu profiți de tot ajutorul pe care îl poți obține? Alege întotdeauna produse de calitate, iar cei mici se vor simți iubiți și răsfățați!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!