Diversificarea alimentară la copii, un stres sau o provocare?

Diversificarea alimentară la copii, un stres sau o provocare?
Cum alegem vesela, tacâmurile și accesoriile cele mai potrivite pentru bebeluș

                Atunci când copilul ajunge la etapa diversificării alimentare, părinții iau foarte mult în considerare importanța alegerii alimentelor pentru a evita expunerea la substanțe toxice și la hormoni adăugați. Ceea ce mulți nu realizează este că instrumentele folosite pentru a găti și a servi mâncarea unui copil pot fi, de asemenea, o sursă de substanțe chimice dăunătoare.
                Mulți părinți se limitează la veselă din plastic de calitate inferioară pentru copii, fără să realizeze sau să știe că există multe alternative sigure, non-toxice și elegante, disponibile pe scară largă, pentru a servi mâncarea. Haideți să aflăm CUM să evităm substanțele chimice potențial toxice care se ascund în vesela pentru copii și DE CE este important să alegem materiale non-toxice.

Cuprins:
1. Alimentația bebelușilor și a copiilor mici: CARE sunt substanțele chimice și materiale toxice pe care trebuie să le evităm
2. Alternative excelente la plastic: materiale SIGURE pentru veselă, tacâmuri și pahare
3.
Printre cele mai bine cotate alegeri NON-TOXICE – colecția MUSHIE de farfurii, boluri, tacâmuri, pahare și bavete pentru servire masă copii
4.
De ce are nevoie o mămică pentru a-i servi masa copilului când începe diversificarea alimentară?


1. Alimentația bebelușilor și a copiilor mici: CARE sunt substanțele chimice și materiale toxice pe care trebuie să le evităm
                Când vine vorba de recipientele pe care le folosiți, de la cele pentru depozitarea alimentelor, până la sticle, veselă, ustensile și vase de gătit, este FOARTE important să luați în considerare DIN CE SUNT FĂCUTE, deoarece materialele vin în contact direct cu alimentele și lichidele pe care le va servi bebelușul.  În general, ar trebui să evitați farfuriile din plastic sau din melamină, deoarece căldura (de la mâncarea pentru copii în sine, precum și de la reîncălzire sau chiar de la mașina de spălat vase) poate face ca plasticul să elimine substanțe chimice precum BPA și altele care perturbă sistemul endocrin.
                Iată o listă, explicată simplu şi pe scurt, de substanțe chimice pe care să le evitaţi în produsele de hrănire a bebelușilor și DE CE:
· PVC
PVC, cunoscut și sub numele de clorură de polivinil sau vinil, este o substanță chimică incredibil de toxică, care este dăunătoare pentru corpul nostru și pentru mediu. Acesta conține aditivi precum plumb, cadmiu, organostan, care sunt destul de toxici și sunt legați de astm, alergii, probleme de reproducere și cancer.

· BPA + BPS (bisfenoli)
Bisfenolii imită hormonul estrogen și au fost asociați cu cancerul de prostată, cancerul de sân, infertilitatea feminină și obezitatea. BPA este un perturbator endocrin deosebit de periculos, deoarece s-a demonstrat că până și cantități mici din această substanță chimică pot provoca daune grave asupra reproducerii.

· Plumb și alte metale grele
Expunerea la metale grele poate provoca leziuni nervoase, probleme de învățare și comportamentale, afecțiuni ale reproducerii și leziuni cerebrale ireversibile.

· Produse chimice PFAS
PFAS (substanțe polifluoroalchilice) reprezintă o mare familie de substanțe chimice diferite care s-au dovedit a provoca efecte adverse asupra dezvoltării și alte efecte adverse la animalele de laborator.

2. Alternative excelente la plastic: materiale SIGURE pentru veselă, tacâmuri și pahare
                Lista substanțelor pe care să le evitați poate părea lungă și stufoasă, însă nu este de speriat! Cum aflați dacă produsele pe care le cumpărați NU CONȚIN aceste substanțe? Este simplu. Printr-o singură căutare pe Google sau prin simpla informare de pe ambalajul produsului. Dacă alegeţi să cumpăraţi produse din plastic sau silicon de servire masă pentru copii verificaţi să nu conţină substanţele din lista noastră de mai sus.
                Ajungem acum la partea pozitivă a subiectului: variantele non-toxice pentru veselă, tacâmuri şi pahare pentru servire masă copii. Cu bucurie putem spune că şi variantele NON-TOXICE sunt numeroase. Care sunt materialele SIGURE pe care să le alegeţi? Ei bine, acestea ar fi următoarele:
· Siliconul/plasticul de calitate alimentară din polipropilenă fără BPA (sigur în mașina de spălat vase)
· Oțelul inoxidabil (sigur în mașina de spălat vase)
· Lemnul (cu un finisaj netoxic, adică nelăcuit/nevopsit cu material toxice)
· Bambusul ecologic
· Sticla (sigură în mașina de spălat vase)
· Fibra de bambus cu melamina de calitate alimentară (a nu se confunda cu cealaltă opțiune de melamină din plastic)

3. Printre cele mai bine cotate alegeri NON-TOXICE – colecția MUSHIE de farfurii, boluri, tacâmuri, pahare și bavete pentru servire masă copii
                Orice variantă aţi alege dintre materialele non-toxice am enumerat mai sus, asiguraţi-vă că ele sunt şi de lungă durată. Dintre materialele enumerate, cele mai durabile ar fi siliconul/plasticul de calitate alimentară din polipropilenă fără BPA şi oţelul inoxidabil. La ce se referă această durabilitate? Aceste două materiale se tocesc mai greu în timp, iar investiţia pe care o faceţi în aceste produse de servire masă pentru copii va fi de lungă durată şi nu veţi avea bătăi de cap pe termen lung.



4. De ce are nevoie o mămică pentru a-i servi masa copilului când începe diversificarea alimentară?
                În momentul începerii diversificării alimentare la copii, în fiecare casă trebuie să se regăsească o farfurie, un bol, un set de tacâmuri, o cană şi o bavetă. Toate aceste produse le găsiţi în gama MUSHIE pe care o laudă foarte mulţi părinţi şi medici pediatri.
                 Farfuriile şi bolurile MUSHIE sunt realizate din plastic din polipropilenă fără BPA, deci vorbim de materiale NON-TOXICE. Se pot spăla în mașina de spălat vase și se pot pune în cuptorul cu micro-unde. Puteţi servi copilului în acestea supe calde, piureuri de fructe sau legume ş.a.m.d. TOATE îşi vor menţine gustul şi prospeţimea pentru că materialul din care sunt păstrează mâncarea fresh şi nu vor influenţa chimic gustul şi compoziţia ei. Culorile bolurilor şi farfuriilor sunt plăcute, în nuanțe pastelate.
                Tacâmurile MUSHIE sunt confecționate din același plastic din polipropilenă fără BPA.  Sunt foarte plăcute la atingere şi se ţin uşor în mâna copilului. Aceste tacâmuri sunt una dintre cele mai bune alternative pentru că cei mici le pot muşca fără să existe riscul ca ei să intre în contact cu substanţe toxice. Culorile tacâmurilor MUSHIE sunt din aceeaşi gamă de nuanţe pastelate şi sunt sigure pentru mașina de spălat vase și cuptorul cu microunde.
                Cănile MUSHIE reprezintă o variantă minunată pentru momentul în care vreţi să scăpaţi de biberon. Materialul din care sunt realizate este unul, bineînţeles, non-toxic. Cănile MUSHIE au o textură fină şi nu alunecă din mâna copilului.
                Nu în cele din urmă, două accesorii absolut indispensabile sunt baveta MUSHIE din silicon şi suportul de masă MUSHIE.  Aceste două accesorii minune, le-am putea spune, salvează multe mămici din a curăţa petele de mâncare de pe hainele copiilor şi de pe masă.
Ce avantaje are baveta de silicon MUSHIE? Protejează hainuţele copilaşului din a se murdări, se curăţă extrem de repede, sub un jet de apă şi este realizată din materiale non-toxice, astfel puteţi sta fără grijă în cazul în care micuţul va muşca din aceasta. Suportul de masă MUSHIE protejează suprafaţa pe care se va servi masa. Deci mâncarea nu se va împrăştia peste tot. Atât suportul de masă, cât şi baveta, se pot curăţa la maşina de spălat vase. Nuanţele acestor două accesorii sunt elegante şi delicate şi vin şi în variante cu print-uri simpatice pentru cei mici.



                Dacă te-am convins c
ă materialele din care sunt realizate produsele de servire masă copii SUNT IMPORTANTE, atunci deciziile în alegerea acestor produse vor fi cu siguranţă mult mai atent luate pe viitor. Alege non-toxic cu MUSHIE. Copilaşul tău îţi va mulţumi mai târziu pentru asta!
Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!