Sterilizarea suzetelor: tot ce trebuie să știi pentru siguranța bebelușului tău

Sterilizarea suzetelor: tot ce trebuie să știi pentru siguranța bebelușului tău

Ghid de Îngrijire și Sterilizare a Suzetelor

 

Igiena suzetelor este esențială. Fiecare mamă și tată dorește să asigure cea mai bună protecție pentru micuțul său, iar aici intră și sterilizarea corectă a suzetelor. Iată cum poți face asta!

 

1. Înainte de prima utilizare

Când desfaceți suzetele noi, este crucial să le sterilizați înainte de prima utilizare. Acest lucru se face prin fierberea lor în apă clocotită pentru cca. 5 minute. Această regulă se aplică indiferent de materialul suzetei, fie latex, fie silicon.

 

2. Metoda de opărire zilnică

 Pentru curățarea zilnică:

  • 1. Așezați suzetele într-un recipient curat.
    2. Turnați apă clocotită peste ele.
    3. Lăsați suzetele să stea în apă fierbinte timp de aproximativ 5 minute.

    4. Scoateți-le suzetele din recipientul cu apă.
    5. Eliminati apa din tetina suzetei.
    6. Lăsați-le să se usuce pe un șervețel curat.

Este o metodă blândă, care asigură îndepărtarea bacteriilor fără a compromite durabilitatea suzetei. Evitați fierberea repetată, deoarece aceasta poate deteriora suzeta.







3. Cuptorul cu microunde

Pentru suzetele de latex, temperatura nu trebuie să depășească 100°C. Dacă sunt din silicon, asigurați-vă că nu depășesc 110°C. Sterilizarea trebuie efectuată într-un recipient adecvat și urmăriți instrucțiunile producătorului.

 

4. Dispozitive de sterilizare cu abur

Pentru suzetele de latex, aceasta nu este o opțiune recomandată. Dacă sunt din silicon, temperatura nu ar trebui să depășească 110°C.

 

5. Utilizarea mașinii de spălat vase

Este recomandat să evitați această metodă. Produsele chimice și temperaturile din mașina de spălat pot fi dăunătoare suzetelor.

 

6. UV și soluții pentru sterilizare

Aceste metode nu sunt recomandate pentru niciun tip de suzetă. Experiența a arătat că expunerea la UV și chimicale poate deteriora materialul suzetelor.

 

7. Dacă observi apă în interiorul suzetei

Este obișnuit ca, după curățare, să rămână apă în interiorul sfârcului suzetei. Motivul pentru aceasta este că sfârcurile noastre sunt dotate cu o supapă, care permite eliminarea aerului atunci când bebelușul suge de pe suzetă. Acest sistem de ventilare face ca aerul din sfârc să fie împins afară, făcând sfârcul să se aplatizeze și să ia forma naturală a gurii bebelușului. Supapa este, de asemenea, motivul pentru care poate exista apă în interiorul sfârcului după curățare și sterilizare. Dacă se întâmplă acest lucru, pur și simplu apăsați sfârcul pentru a îndepărta apa în exces. Dacă mai rămân picături de apă, lăsați suzeta să se usuce la aer.

 

8. Cât de des ar trebui să sterilizez suzetele?

Chiar dacă este tentant să sterilizezi suzeta după fiecare folosire, nu exagera. Sterilizarea frecventă poate deteriora suzeta. Recomandarea noastră generală este de a opări suzetele o dată pe zi.

 

Menținerea igienei suzetei este o etapă crucială pentru a asigura o dezvoltare sănătoasă a bebelușului tău. Urmărește aceste sfaturi și poți fi sigur că oferi ce e mai bun pentru micuțul tău!

Postarea urmatoare Postarea anterioara

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!